![]() Etter å skjære ut gresskar er kanskje pepperkakehusbygging det artigste jeg vet, og etterhvert har det blitt en viss forventning i nabolaget som jeg kjenner på. Her er mine beste råd til å lage et gøy prosjekt. Lykke til! De siste ti årene har vi åpnet dørene andre lørdagen i desember, og folk fra fjern og nær kommer kunstnerboligene her på Bøler, ser kunst, handler gaver og spiser hjemmelaget suppe og koser seg. Jul i Kunstnerboligene har blitt et fenomen, og det samme har pepperkakehus-forventningene. Ikke er jeg så veldig nøye og ikke klarer jeg å planlegge så bra, men det blir jo noe gøy utav det hvert år. Naboen min er derimot nøye og planlegger godt, hans prosjekter er sinnsyke.. han holder kortene veldig tett til brystet i år, og deigen er visst laget allerede. Sukk. (Jeg kjøper deig..) Vil du se resultatet så kom til Jul i Kunstnerboligene på Bøler 14. desember kl. 11-17 Planlegging![]() Start i tide! -og ikke tro at du skal bli ferdig på en kveld. Jeg bruker minst 4-5 kvelder. Planlegging: klipp ut alle bitene i papp og skriv på hvor mange du trenger av hver. Dobbeltsjekk. Du har alltid glemt en vinkel, eller et tak.. Kjøp deig: pepperkakehus skal først og fremst være fine å se på, og det er nok jobb som det er. Deiger du lager selv kan ofte heve mye og bli tykke og vanskelige. Steking
Pynt! more is more..![]() Pynt: MYE glasur (med eggehvitte) i mange farger er det rimeligste. Mine favoritter i godteri, og som også er billige er gjerne slike som kan deles opp i tynne skiver (vask kniven underveis, så blir snittene rene). Engelsk konfekt er finfin, blir nesten mosiakk. Love hearts, godterikjeder og kulørte eller sølv-sukkerkuler er veldig effektfulle og rimelige i tilllegg til de tradisjonelle nonstopene. Pynt flatt Mye morsommere å pynte mens veggene ligger nede, så renner ikke nonstoppen nedover. La det tørke skikkelig. Ziplockpose til glasuren : da er det nemlig ikke sånn rivekant nederst som klisser seg med det du har gjort. Klipp et bittelite hull, kan heller utvide om det er for smått. Sett sammen med knekk (ikke glasur): Dette gjør jeg alene med et glass rødvin. Jo flere kokker, jo flere brente fingre. Bygg det oppå brettet eller plata du skal stille det ut på. Vanskelig å flytte et byggverk etterpå. Ha bakepapir eller aluminiumsfolie under og overalt, det blir søl og det er vanskelig å få vekk. Jeg dypper den en siden av hjørnebitene (se Husk støtte) jeg laget og fester to på den ene veggen. Så setter jeg den andre veggen inntil og drypper knekken ned langsmed hjørnet og hjørnestøtten med en sånn lang, smal skalldyrskje. Det blir en del skjeer fulle av knekk, fine å sutte på dagen etter.. Du kan også dyppe hele den ene siden i knekk, men det størkner så fort. Her er noen tidligere prosjekter, som dere ser er de fulle av feil, deler mangler og ting ramler sammen, men med nok pynt blir alt bra!
1 Comment
Marianne Bergskaug
11/17/2019 09:29:16 am
Fantastisk
Reply
Leave a Reply. |
Kaja GjedeboJeg har jobbet som smykkedesigner siden 2002, og levd av det (for det spør alltid folk om). Etter mange år i Skottland, Australia og Tyskland kom jeg hjem og idag bor jeg i skogkanten av Oslo i et borettslag for kunstnere. Jeg elsker jobben min, mannen og barna mine (men de får du ikke høre så mye om), friluftsliv og naboene mine. Archives
November 2019
Categories |